Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Dit deed Hematon in 2022

Hematon Nieuws

Ruim zesduizend leden, deelname aan 7 HOVON-werkgroepen, 24 wandelingen met lotgenoten door heel Nederland, 9 webinars en enorm veel extra bezoekers op de website. In het jaarverslag van Hematon 2022 staat alles wat Hematon heeft bereikt in 2022 jaar op een rij.

Hematon zit aan tafel op plekken waar beslissingen worden genomen over mensen met bloed- en lymfklierkanker. En daar kunnen we onze stem laten horen, zo laat het jaarverslag 2022 duidelijk zien. Omdat belangenbehartiging een belangrijk doel van Hematon is, is zij bijvoorbeeld betrokken bij gesprekken over de toelating van dure geneesmiddelen. Hematon wil de beschikbaarheid van deze medicijnen verbeteren, een actueel thema voor mensen met kanker. Om die reden is Hematon ook partner in het consortium DARE-NL waarin met de academische centra wordt gewerkt aan eigen productie van cel-therapeutische producten door ziekenhuizen. 

Delen informatie en ervaringen  
Door het publiceren en agenderen van (medische) informatie en ervaringen versterkt Hematon de positie van de patiënt met een hemato-oncologische aandoening. Daarom probeert zij steeds meer mensen te bereiken, en dat lukt steeds beter laat het jaarverslag zien. Door het verbeteren en uitbreiden van de website nam bijvoorbeeld het websiteverkeer in 2022 met ruim dertig procent toe.  

Informatie delen gebeurt rechtstreeks: het Vragenteam van Hematon is elke dag bereikbaar. Het afgelopen jaar werd het team ruim zeshonderd keer gebeld met allerhande directe en persoonlijke vragen. De meeste vragen gingen over de diagnose, de behandeling of de effecten van een behandeling. 

Ook lotgenotencontact was er volop; er waren onder andere wandelingen met lotgenoten en in de besloten Facebookgroepen worden ervaringen uitgewisseld tussen mensen met dezelfde ziekte. 

In de infographic zie je in het kort de behaalde resultaten of lees het Hematon Jaarverslag 2022

Meest gelezen

Meest recente artikelen