Expositie Hematon in Beeld

Hematon Nieuws

De foto-expositie Hematon in Beeld, gestart tijdens het 10-jarig jubileumcongres van Hematon, laat zien waarvoor een kankerpatiëntenorganisatie staat: mensen met kanker een stem én een gezicht geven.

Hoe vaak kan je leven aan een zijden draad hangen? Vaak, weet Coen van Hoff die lymfklierkanker heeft. In het portret dat Harold van Beele van hem maakte voor Hematon Magazine 34 kijkt hij je recht aan. Hier ben ik. Dit is mijn verhaal.   

Coens leven draait al jarenlang om ziekte en tegenslag, maar ook om geluk en steun. ‘Ik ben dankbaar en verdrietig tegelijk, want zoveel jonge mensen die ik heb leren kennen, hebben het niet gehaald. Dat vind ik lastig om te verteren.’ Het portret van Coen is een van de vele indrukwekkende portretten op de foto-expositie die werd samengesteld door beeldredacteur Michelle Aman en fotograaf Paul Bisschop, beide vrijwilligers bij Hematon.  

Mensen met kanker een gezicht geven 
Het delen van de verhalen van mensen met bloed- en lymfklierkanker is essentieel voor Hematon. Omdat het een organisatie is van mensen met kanker is het belangrijk om te zien en te horen dat je als patiënt niet alleen bent. Je leert en steunt op elkaars ervaringen. Samen sta je sterk!  

In de expositie Hematon in Beeld krijgen daarom mensen met bloed-, lymfklierkanker een stem én een gezicht. Dit zijn de mensen achter de theorie over ziektebeelden, overlevingscijfers, behandelingen en nieuws over medische ontwikkelingen. De 51 foto’s en illustraties zijn gemaakt door de vrijwillige fotografen en illustrator van Hematon en komen uit het foto- en beeldarchief van Hematon. Ze werden eerder gepubliceerd op de website, in brochures en in Hematon Magazine. Saillant detail: veel van de vrijwillige fotografen zijn zelf lotgenoot omdat zijzelf een vorm van bloed- of lymfklierkanker hebben (gehad) of omdat zij een naaste zijn van iemand met deze ziekte. 

Ben je geïnteresseerd om deze expositie ook (tijdelijk) te tonen in een kantoorruimte, wachtruimte of ziekenhuis? Neem contact op met loketcommunicatie@hematon.nl  
 

Meest gelezen

Meest recente artikelen