Foto's voor zieke Murat

'Ik wil mijn man verrassen met dit soort foto's op mooie plekken. Hij hield veel van reizen maar hij ligt momenteel in het ziekenhuis voor een lange periode en kan wel wat opgevrolijkt worden.'

Zo begint de oproep op Facebook van Seline. Haar man Murat (37) ligt al ruim drie maanden in het ziekenhuis nadat bij hem lymfklierkanker is geconstateerd. Op dit moment krijgt hij chemotherapie. Als die onvoldoende effect heeft, volgt een stamceltransplantatie. 'Murat houdt heel erg van reizen, nu kan dat even niet. Daarom dacht ik: als mensen nu foto's maken en daar een briefje met handgeschreven tekst bij doen, kan ik hem daarmee verrassen. Het doel is om, als Murat beter is, naar al die plekken te gaan', vertelt Seline aan het tv-programma EditieNL.

De actie van Seline voor haar man krijgt veel aandacht in de media. Naast EditieNL haalde de oproep bijvoorbeeld ook de voorpagina van een van de Turkse kranten. Seline ontving inmiddels foto's uit de hele wereld, van Japan tot de Grand Canyon, van Portugal tot Geirangerfjord in Noorwegen. Ben je op vakantie en wil je ook een foto sturen? Je kunt meedoen via de Facebookpagina die Seline speciaal voor haar actie gestart is.

Beeld: Liesbeth van der Heijden

Meest gelezen

Meest recente artikelen