Grote opsteker voor Hematon

Voor meerdere ziektes relevant

Hematon is in de prijzen gevallen bij de Goede Doelen Actie die zorgverzekeraar VGZ onlangs organiseerde. Dankzij de moeite die Hematon-lid Jean-Pierre van Ekeren bij zijn werkgever heeft gedaan, kwam Hematon in de top 3 van de Goede Doelen Actie van VGZ.

Jaarlijks houdt de werkgever van Jean-Pierre een Goede Doelen Actie om een schenking te doen aan een goed doel. ‘Alle medewerkers van VGZ kunnen een goed doel indienen, waaruit dan een top tien wordt samengesteld’, vertelt Christianne Biesheuvel, lid MBO (maatschappelijk betrokken ondernemen) van VGZ. Vervolgens kan men over de doelen lezen en een stem uitbrengen. De top 3 valt in de prijzen. ‘Iedereen kent de grote organisaties zoals de Hartstichting, KWF of het Rode Kruis wel. Wij willen juist graag de kleinere, onbekendere stichtingen, waar onze collega’s een warme band mee hebben, een hart onder de riem steken; zij zijn vaak afhankelijk van de donaties die ze krijgen.’ VGZ legt hierbij de nadruk op ‘zinnige zorg’ met aandacht voor en betrokkenheid op mensen. 
Bij Jean-Pierre van Ekeren werd in 2017 indolente non-hodgkin geconstateerd. Hij zocht veel op internet en kwam Hematon tegen. ‘Alle informatie die je op de site en in het magazine kunt vinden is een waardevolle aanvulling op hetgeen je van je hematoloog en radiotherapeut te horen krijgt.’ Ook het delen en het elkaar als lotgenoten ontmoeten had echt een meerwaarde voor hem tijdens en zeker ook na het ziekteproces, om alles een plek te geven. ‘Ik heb erg veel aan Hematon gehad’, aldus Jean-Pierre. Hij heeft zijn best gedaan om Hematon die inmiddels in de top 3 beland was extra onder de aandacht te brengen! Hij deelde zijn eigen verhaal en spoorde via het VGZ-Intranet medewerkers aan die nog niet wisten op welk doel ze wilden stemmen om meer te lezen over Hematon. 
Meerdere goede doelen spraken Christianne aan, ‘allen zijn op een ander vlak van zorg weer mooi.’  Jean-Pierre zijn persoonlijke pleidooi voor Hematon met nadruk op het weten, delen en ontmoeten waar hij zoveel baat bij heeft gehad, lieten haar stem en die van vele anderen op Hematon vallen. 
‘Spammen heeft dus zin!’, aldus Jean-Pierre. 
We zijn zeer verheugd te melden dat Hematon op nummer één is geëindigd. Grote dank aan alle stemmers en VGZ. Met het bedrag van maar liefst 5000 euro zal Hematon zeker haar goede werk kunnen voortzetten! 

Meest gelezen

Meest recente artikelen