Hematon-project Werk als medicijn voor drie noordelijke provincies

Hematon Nieuws

Heb jij leukemie, lymfklierkanker, multipel myeloom of de ziekte van Waldenström en geen betaald werk? En zou je wel graag aan de slag willen? Woon je bovendien in Friesland, Groningen of Drenthe? 

Dan is deelname aan het project Werk als medicijn misschien iets voor jou. Als je gaat deelnemen, volg je een re-integratietraject dat erop gericht is dat je uiteindelijk een baan vindt. Je leert je persoonlijke competenties aan te spreken en te gebruiken in een werkervaringsstage. 

Werkgevers
Je hebt een intakegesprek met de consulent Kanker en Werk van Hematon. Als het nodig is praat je ook nog met een bedrijfsarts oncologie. Mede naar aanleiding van deze gesprekken wordt er een traject vastgesteld dat zo veel mogelijk past bij wie jij bent en waar je goed in bent.
Heb je dat traject doorlopen, dan word je, op basis van je actuele cv, voorgesteld aan de deelnemende werkgevers. Deze werkgevers kijken in hun bestand en netwerk naar een zo passend mogelijke werkervaringsplaats. Zo kun je weer kennismaken met de arbeidsmarkt – en de arbeidsmarkt met jou!

Pilot
Het project Werk als medicijn is een pilot. Het wordt mede betaald uit een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het project heeft voor maximaal een jaar financiering gekregen. Bij Werk als medicijn zijn niet alleen Hematon en het UMCG betrokken, maar ook het UWV en een groep betrokken ondernemers en werkgevers. 

Aanmelden of meer info?
Meer informatie of direct aanmelden? Mail naar werk@hematon.nl.

Meest gelezen

Meest recente artikelen