Nieuwe voorzitter Europese koepel van kankerpatiëntenorganisaties

Beeld WECAN Hematon Nieuws

Hans Scheurer is gekozen tot nieuwe voorzitter van WECAN. Dit is een samenwerkingsverband van ruim twintig Europese koepels van kankerpatiëntenorganisaties. Zij werken samen aan gedeelde projecten en programma’s, zoals de toegang tot klinische studies voor patiënten in Europa (EURAct) en de ontwikkeling van een internationale standaard voor de analyse van Quality of Life Data die door kankerpatiënten gerapporteerd worden (SISAQOL). 

WECAN kiest ieder jaar een nieuwe voorzitter. Op 10 september 2022 kozen de leden van WECAN Hans Scheurer, hij volgt Jan Geissler op.

Hans Scheurer  was van oktober 2016 tot juli 2022 voorzitter van de Europese myeloomkoepelorganisatie Myeloma Patients Europe (MPE). MPE is een van de leden van WECAN. Hans is actief als patient advocate voor myeloompatiënten sinds 2008. Hij is zelf myeloompatiënt. Bij Hematon was hij bestuurder, voorzitter van de myeloomgroep, en momenteel actief als belangenbehartiger actief in de HOVON Myeloomwerkgroep en verschillende onderzoekprojecten.

Hans: ‘WECAN hebben we opgericht in 2015 en is sindsdien gegroeid tot een professioneel samenwerkingsverband waar de Europese kankerzorg niet om heen kan. We maken echt verschil in de complexe wereld van kankerzorg voor patiënten. Het mooie van WECAN is ook dat het echt van patiënten uitgaat.’

wecanadvocate.eu

Meest gelezen

Meest recente artikelen