In memoriam Henk de Vries

Hematon Nieuws

Na een aantal herseninfarcten is Henk de Vries overleden. Henk was niet alleen een van de oudste vrijwilligers van Hematon, hij had ook een enorme staat van dienst als vrijwilliger.

Na zijn ziekteproces begon Henk in 2002 als vrijwilliger bij de Hodgkin Contactgroep, later de LVN (LymfklierkankerVereniging Nederland). Hij deed dat vanuit zijn betrokkenheid met de patiënten. Henk wilde er voor hen zijn, wilde hen steunen waar mogelijk. En dat heeft hij in vele functies gedaan. Zo maakte hij deel uit van de telefoondienst en was hij actief op beurzen met een stand.

Ook bezocht hij trouw de HOVON-dagen om daar het belang van een patiëntenorganisatie uit te dragen. Henk de Vries was ook jarenlang voorzitter van RPKO, het Regionaal Platform Kankerpatiëntenorganisatie Oost. Toen Hematon een feit werd zette Henk zich wederom met hart en ziel in. Hij was bestuurslid van Hematon Lymfklierkanker en regioteamcoördinator van regio Arnhem-Nijmegen.

Henk de Vries was een bevlogen vrijwilliger die op zijn tijd ook kritisch kon zijn. Maar bovenal was Henk een beminnelijk mens die naast zijn vrijwilligerswerk ook de tijd vond om 'gewoon' met je te praten. Tegelijkertijd had hij een luisterend oor. En laten we vooral zijn hartelijke lach niet vergeten als hij iets leuk vond, als hij ergens enthousiast over was.

Groot was zijn inzet, groot was zijn betrokkenheid bij Hematon. Des te moeilijker was het voor hem dat zijn lichaam hem de laatste jaren meer en meer in de steek liet. Dat betekende dat hij steeds meer vrijwilligerswerk moest loslaten, maar toch - en dat tekende Henk de Vries - zag hij weer die stip aan de horizon: terugkeren als vrijwilliger, bezig zijn voor de mens die hem nodig had. Dat doel sterkte hem in zijn revalidatie. Het heeft niet zo mogen zijn.

Hematon gedenkt in Henk de Vries een actieve en bekwame vrijwilliger. Iemand met hart voor onze patiëntenorganisatie. Bovenal was Henk een fijn mens. Hematon is dankbaar voor alles wat Henk de Vries voor ons heeft gedaan. We zullen hem missen. Rust in vrede, Henk.

Fred Stamkot

Meest gelezen

Meest recente artikelen