In memoriam Otto Veldhuizen

Hematon Nieuws

Onlangs werden wij overvallen door het bericht dat Otto Veldhuizen, voormalig bestuurslid van LVN (LymfklierkankerVereniging Nederland), plotseling is overleden. LVN is een van de organisaties waaruit Hematon is ontstaan. 

Otto was lid van het bestuur in de periodes 1997 - 2001 en 2006 - 2009. Begin 2001 moest hij zijn plaats in het bestuur opgeven omdat hij een allogene stamceltransplantatie onderging. Dat hij daarvoor in aanmerking kwam was heel bijzonder want in die tijd vonden dokters eigenlijk dat iemand van 51 daarvoor al te oud was. Maar gezien zijn bijzonder goede basisconditie door het vele sporten wilden de artsen hem toch een kans geven. Na een erg moeilijke periode van anderhalf jaar werd duidelijk dat hij er weer bovenop zou komen. Zijn doorzettingsvermogen heeft daarbij zeker geholpen.
Otto zal vooral herinnerd worden als een goed organisator en als initiator van de bijeenkomsten voor de patiënten die onder het wait-and-seebeleid vallen. Eerst georganiseerd in Woerden, later in Arnhem. Ze begonnen met een klein aantal deelnemers, maar groeiden uit tot bijeenkomsten met wel honderd belangstellenden of meer.
In 2006 trad Otto opnieuw toe tot het bestuur, nu met de portefeuille belangenbehartiging. Omdat hij zich helemaal genezen voelde en de ziekte achter zich wilde laten nam hij na drie jaar het besluit om het werk voor de vereniging te beëindigen en zich in te zetten voor een aantal activiteiten in zijn woonplaats Bennekom. Daar werd hij onder meer voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging.
Otto is dan toch nog op een relatief jonge leeftijd overleden - hij was 67 jaar. Zijn familie schreef op de kaart dat zij dankbaar is voor de vele extra jaren die zij samen hebben gehad. In de vele contacten die ik met Otto - en zijn vrouw Ria - heb gehad is dat ook regelmatig naar voren gekomen. Dat hadden zij vijftien jaren geleden nooit gedacht. Het zal voor Ria, de kinderen en kleinkinderen een groot gemis zijn. Otto was een aimabele en integere bestuurder waarop je kon bouwen, met warme belangstelling voor de ander. In die geest zullen wij Otto zeker regelmatig herinneren. 

Fred Lindhout

Meest gelezen

Meest recente artikelen