Indrukwekkende TEDtalk over 'The people who carry you'

Hematon Nieuws

Martijn van Duivenboden, vrijwilliger bij Hematon, hield tijdens TEDxApeldoorn een indrukwekkend verhaal over de grote helden tijdens zijn ziekte: zijn naasten.

Martijn was 35 jaar toen hij ziek werd. Wat zich liet aanzien als een onschuldig griepje, bleek acute leukemie. Tijdens TEDxApeldoorn vertelde hij het verhaal van zijn ziekte vanuit een bijzondere invalshoek. Hij wilde niet het 'zoveelste kanker-survivorverhaal' vertellen en ook koos hij er niet voor om de medische wetenschap in het zonnetje te zetten. Hij vertelde over de onmisbare rol die zijn moeder, zijn zus en zijn vriendin – nu zijn vrouw – speelden tijdens zijn ziekte. 'The people who carry you', is dan ook de titel van zijn indrukwekkende en ontroerende bijdrage. Je kunt het verhaal van Martijn hier bekijken.

TED staat voor Technology – Entertainment – Design. De eerste TED-bijeenkomst vond plaats in 1984 in Californië, waar invloedrijke mensen uit deze drie werelden elkaar met korte, toegankelijke inleidingen inspireerden. De 'TEDtalks' werden een fenomeen. Het aantal sprekers en onderwerpen groeide en nu worden er over de hele wereld TED-bijeenkomsten gehouden.

De speech van Martijn is Engelstalig en niet ondertiteld.

Meest gelezen

Meest recente artikelen