Kanker Nazorg Wijzer deze maand van start

Onderzoekers van de Open Universiteit hebben een Kanker Nazorg Wijzer ontwikkeld om behandelde ex-kankerpatiënten te helpen bij het leven na kanker. Het online zelfmanagementprogramma is deze maand gestart.

De Kanker Nazorg Wijzer geeft informatie en advies-op-maat over onder meer depressie, relaties, werk, vermoeidheid, beweging, voeding en roken. Daarnaast bevat de Kanker Nazorg Wijzer video's van voormalige kankerpatiënten en experts.

Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers na zes maanden gebruik van de Kanker Nazorg Wijzer emotioneel en sociaal beter functioneerden en minder last hebben van depressie en vermoeidheid. Het gevoel van controle over herstel na kanker lijkt een belangrijke verklaring te zijn voor de positieve effecten op depressie en vermoeidheid. Voormalige patiënten bewegen na een half jaar meer en eten meer groente. Je vindt de Kanker Nazorg Wijzer op www.kankernazorgwijzer.nl. Daar moet je je registreren als gebruiker voordat je toegang krijgt. Deze toegang is dan een half jaar geldig. Er is geen verwijzing van een specialist of huisarts nodig.

Beeld: Geralt

Meest gelezen

Meest recente artikelen