Kanker: iedereen kent het, maar ik heb het

Hematon Nieuws

Kanker: iedereen kent het. Ik heb het! Met die social-mediacampagne vraagt Hematon op Wereld Kanker Dag 2023 aandacht voor leven met kanker. 

Vaak wil je liever niet dat het over jou en je ziekte gaat; je bent méér dan kanker. Maar er niet over praten, wil niet zeggen dat de enorme impact verdwijnt. Want een leven met kanker is leven met veel medicijnen en behandelingen. Met onzekere en soms angstige levensvooruitzichten. En, als alle behandelingen gelukkig wel goed aanslaan, leven met vermoeidheid, neuropathie, onvruchtbaarheid of problemen met je werk, inkomen of re-integratie.

Juist daarom wil Hematon op Wereld Kanker Dag 2023 op een krachtige manier aandacht claimen voor de enorme persoonlijke impact van ziek-zijn. Omdat kanker niet gaat over overleven, maar over jóuw leven. We moedigen iedereen aan vandaag wel een keer de spotlight te pakken en zijn of haar verhaal te delen op zijn eigen social-mediakanalen.  

Wereld Kanker Dag
Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. Op deze Wereld Kanker Dag staan alle organisaties in ons land die zich inspannen om kanker te voorkomen, op te sporen en te behandelen, stil bij kanker. Ook wordt er dit jaar speciaal aandacht gevraagd voor de tool ‘Hulp bij kanker’. Hier vind je een betrouwbaar overzicht van aanvullende zorg en hulp bij jou in de buurt, en online. In het overzicht staan zorgverleners, organisaties en programma's die je kunnen helpen. Zoals een diëtist, fysiotherapeut, patiëntenvereniging of een IPSO-centrum en tal van andere zorgverleners. 

Meer lezen:  wereldkankerdag.nl 

 

Meest gelezen

Meest recente artikelen