Klassieker over leukemie nu voor twee euro in de boekhandel

'Achtstegroepers huilen niet' van Jacques Vriens is waarschijnlijk het bekendste jeugdboek met leukemie in de hoofdrol. In het kader van de actie 'Geef mij maar een boek' is het nu voor twee euro te koop bij de Nederlandse boekhandels. Tegelijk organiseren veel boekenwinkels een actie voor KiKa.

In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi, of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

'Achtstegroepers huilen niet' is van oorsprong een boek voor kinderen in de hoogste klassen van de basisschool, maar inmiddels hebben ook veel volwassenen het boek gelezen. Er zijn er maar liefst 160.000 exemplaren van verkocht. Het boek is bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury (10 tot 12 jaar).

En wie het boek niet heeft gelezen, heeft vast wel de film gezien. Meer dan een miljoen mensen zagen de ontroerende familiefilm uit 2012, gemaakt door Dennis Bots, met rollen van Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Eva van der Gucht en Johanna ter Steege.

'Geef mij maar een boek' is een jaarlijkse campagne van de Nederlandse Boekhandels om jonge lezers kennis te laten maken met de klassiekers uit de jongerenliteratuur. Er is geen einddatum aan de actie: de boeken zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De acties voor Kika lopen tot 11 maart.

Meest recente artikelen