Knuffels van de kampioenen

Dikke knuffels van PSV-spelers Jeffrey Buma, Jeroen Zoet en Adam Maher én de kans om de felbegeerde kampioensschaal zelf even in handen te houden.

Dat overkwam de 16-jarige Sem Hendriksen uit het Brabantse Vorstenbosch, direct na de kampioenswedstrijd van zijn favoriete club. Miljoenen televisiekijkers waren daar getuige van. Sem heeft leukemie en ondergaat op dit moment zware behandelingen.

De drie PSV-ers renden bijna meteen na het eindsignaal naar Sem, die vanuit een bed bij de cornervlag de wedstrijd gevolgd had. 'Het is gewoon fantastisch dat Sem dit allemaal meegemaakt heeft', zegt zijn vader tegen RTL-Nieuws. 'Vorig jaar februari werd de leukemie bij hem geconstateerd. Na een behandeling was de ziekte weg. Maar afgelopen februari kregen we toch het bericht dat de ziekte terug is. Meteen zijn we met de behandelingen gestart. We gaan er voor vechten dat hij weer beter wordt'.

Sems broer Luc regelde dat Sem bij de wedstrijd kon zijn. Hij riep daarvoor de hulp in van FC Robinstijn, die voetbalwensen van kinderen in vervulling laat gaan en Stichting Ambulancewens, die met speciale ambulances wensen van ernstig zieke mensen vervult.

Meest gelezen

Meest recente artikelen