Hulp voor mantelzorgers die zorgen voor mensen met kanker

Beeld Amber Mabel Voor meerdere ziektes relevant

Als je zorgt voor iemand die ernstig ziek is of kanker heeft, kan dat zwaar en soms uitzichtloos voelen. Hoe houd je dan toch vol? Het Universitair Medisch Centrum Groningen ontwikkelde daarvoor een gratis, digitale tool. Het helpt mantelzorgers de balans te vinden in deze hectische en verantwoordelijke taak.

Voor mantelzorgers kan de hele dag in het teken staan van zorgen. Dat zorgen is een belangrijke taak, maar het kan ook zwaar zijn, zeker als je zorgtaken combineert met je eigen werk of een gezin. Om mantelzorgers daarbij te ondersteunen en te helpen, kan deze tool van het UMC Groningen helpen.

In de tool staan oefeningen, het geeft informatie en ook ruimte om ervaringen en herinneringen op te slaan. Dat kan handig zijn, voor nu of voor later. De tool is te vinden via: balans.mantelzorg.nl. Er zijn ook instructiefilmpjes gemaakt, die bij de oefeningen horen.

Als je vragen hebt of je wilt je verhaal kwijt, dan kun je op werkdagen ook contact opnemen met de Mantelzorglijn (tussen 9 en 17u): 030-7606055 (dit nummer kun je ook gebruiken om whatsappberichten aan toe te sturen). 
 
 

Meest gelezen

Meest recente artikelen