Nieuwe app: Gesprekshulp bij kanker

Voor meerdere ziektes relevant

Gesprekshulp bij kanker is de nieuwe app die de Stichting Kanker.nl onlangs heeft gelanceerd. Met deze gratis app kunnen patiënten hun bezoek aan de dokter voorbereiden, opnemen op hun telefoon en later weer afluisteren.

Uit onderzoek blijkt dat patiënten 40 tot 80% van wat de dokter heeft gezegd niet of verkeerd onthouden. Dat is jammer, want vaak is die informatie nodig om mee te denken en mee te beslissen over het vervolgtraject. Ook voor partners en kinderen kan het prettig zijn om te horen wat de arts precies gezegd heeft. De app, die zeer gebruiksvriendelijk is, start met de datum, onderwerp en naam van de dokter. Daarna kun je kiezen uit een twintigtal standaard vragen, waarna je onbeperkt eigen vragen kunt toevoegen. Het is een rustig gevoel dat je tijdens het gesprek niets vergeet te vragen. Voor de arts is het ook prettig als de patiënt goed beslagen ten ijs komt. Het maakt de patiënt een betere gesprekspartner en dit kan het uiteindelijke traject alleen maar ten goede komen.

Ieders privacy is gewaarborgd. Het gesprek wordt alleen op de telefoon opgeslagen. De app Gesprekshulp bij kanker is te downloaden via de appstores.

Meest gelezen

Meest recente artikelen