Vijftienhonderd nieuwe stamceldonoren en benefietwedstrijd dankzij Dennis

De actie van de 35-jarige AML-patiënt Dennis Verweijen uit Uden, die een open brief schreef naar alle regionale media, heeft al bijna vijftienhonderd nieuwe aanmeldingen bij de stamceldonorbank opgeleverd.

Om Stichting Europdonor bij te staan in de kosten die met al deze aanmeldingen gepaard gaan, organiseert de Millse voetbalvereniging Juliana een benefiet-voetbalwedstrijd. Dennis, geboren en getogen in Mill, is al sinds zijn zesde jaar lid van deze club.

Aan de benefietwedstrijd op dinsdag 2 september doen onder meer Dennis Gentenaar (NEC en Ajax), Patrick Paauwe (Feyenoord en PSV) en Michael Mols (FC Utrecht, Glasgow Rangers en Feyenoord) mee. Samen met andere ex-profs voetballen zij tegen een elftal van Juliana.

Dennis trok een paar weken geleden met een hartverscheurende open brief veel aandacht in landelijke en regionale kranten en op social media. Hij schreef onder meer: 'Bij mij is begin mei acute myeloïde leukemie (AML) geconstateerd. Acute myeloïde leukemie is een kanker van het bloed en beenmerg. Sindsdien zit ik, samen met alle mensen die me liefhebben, in een achtbaan. Inmiddels heb ik twee chemo's achter de rug met nog niet het gewenste resultaat. In mijn geval ben ik afhankelijk van een stamceldonor om deze ziekte te overwinnen. Helaas heb ik te horen gekregen, nadat mijn beide broers ook niet geschikt bleken te zijn, dat er geen stamceldonor op dit moment beschikbaar is voor mij. Dit betekent dat genezing niet mogelijk is en ik een traject in ga dat alleen gericht is op kwalitatieve levensverlenging. Ondertussen wordt er wel doorgezocht naar een geschikte stamceldonor. Daarbij moet ik het dus hebben van personen die zich nieuw aanmelden, aangezien ik nu geen match heb in de wereldwijde databank met donoren.

De entreeprijs voor de benefietwedstrijd is vijf euro. Kinderen onder de twaalf jaar mogen gratis naar binnen. Het veld van Juliana vind je aan de Langenboomseweg 7 in Mill. De wedstrijd begint op 2 september om 19.00 uur.

Meest gelezen

Meest recente artikelen