Zo'n 11 jaar geleden ...

Rond deze tijd is het 11 jaar geleden dat ik met wat vage klachten naar de huisarts ging. Zij was als opvolger van haar vader net begonnen in de praktijk en was dus nog 'fris'. 
Zij vroeg meteen wanneer mijn bloed voor het laatst was onderzocht. Ik antwoordde haar: 'Ongeveer 28 jaar geleden, in militaire dienst'. Het bloedonderzoek een paar dagen later was het begin van mijn leven met de ziekte van Kahler.
 
Ik plaats dit bericht op mijn blog om aan te geven hoe belangrijk zo'n simpel bloedonderzoekje kan zijn. Natuurlijk halen ze niet alles boven water, maar een oplettende arts kan er wel veel uithalen. Mijn advies: wanneer je vage klachten hebt, lusteloos of onverklaarbaar moe bent, laat even bloed prikken. Uiteindelijk heeft het nog wel 5 maanden geduurd voordat ik de definitieve diagnose kreeg, daar moet dus ook nog rekening mee worden gehouden, alhoewel het tegenwoordig al een stuk sneller gaat.
 
Met de genezing van mijn oog gaat het gelukkig goed, maar met de inhoud van mijn flessen whisky een stuk minder. Ik denk dat ik maar eens op zoek ga naar sponsors, wellicht de zorgverzekeraars. Evenzo gaat het met het vinden van een uitgever voor mijn boek. Tot nu toe is er geen enkele uitgever die met mij in zee wil gaan, Tja, ik kan niet meer doen dan mijn best.
 
Groeten, Cees
 
Bron: Cees

Ook interessant

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Het beloofde vervolg . . .

  Gisterenmiddag een gastroscopie gehad in het Amphia. Ditmaal zonder noemenswaardige verdoving. Best wel interessant on mee te kijken naar de binnenkant van je lijf.

 • Multipel myeloom, Stamceltransplantatie

  Paar daagjes logeren . . .

  Afgelopen vier dagen wezen logeren in het Amphia hotel in Breda. Schitterende lokatie, prachtige kamer, eten was goed, prima verzorging en de klantvriendelijkheid top. 

 • Waldenström

  In tijden van corona . . . .

  Het is alweer en tijd geleden dat ik wat heb geschreven zie ik. Geen nieuws is goed nieuws, zegt mijn vader altijd. En inderdaad, dat is ook nu het geval.