Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Meedoen aan een studie over CML

Chronische myeloïde leukemie (CML) is een bloedkanker die ontstaat in het beenmerg. Daarom wordt het ook beenmergkanker genoemd. CML is een chronische kanker; de ziekte ontwikkelt zich langzaam.

Studies of trials naar CML

Een trial of studie is een wetenschappelijk onderzoek. Vaak worden daarbij verschillende behandelmethoden met elkaar vergeleken, maar sommige onderzoeken kijken alleen naar de effectiviteit van een enkel middel. De onderzoekers kijken dan bijvoorbeeld naar het effect en de bijwerkingen van de behandeling. Het voordeel van meedoen aan een trial is dat je behandeld wordt volgens de laatste inzichten en naar een strak protocol. Bovendien word je binnen een trial extra zorgvuldig gevolgd en begeleid. Daarbij is deelname aan studies van groot belang om stap voor stap de behandeling van CML te verbeteren. Vraag aan je hematoloog of je in aanmerking komt voor een trial die nu loopt of binnenkort start.

Meer informatie over de studies, lopende en reeds beëindigde studies, is te lezen op de pagina Studies/trials op deze website of op de website van stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON).

Ziekenhuiskeuze

Overwegingen bij de keuze van het ziekenhuis

Lopende studies CML

  • Er kunnen op dit moment geen studies/onderzoeken worden gevonden

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten