Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

T-cel prolymfocytenleukemie (T-PLL) - Trials

T-cel prolymfocytenleukemie (T-PLL) is een zeldzame en agressieve vorm van leukemie. Hierbij zijn er te veel T-lymfocyten (ook wel T-cellen genoemd) in het lichaam. T-cellen zijn één van de soorten witte bloedcellen die een belangrijke rol spelen bij de afweer tegen ziekteverwekkers. 

Studies/trials 

Een trial is een wetenschappelijk onderzoek. Vaak worden daarbij twee behandelmethoden met elkaar vergeleken. De onderzoekers kijken dan bijvoorbeeld naar het effect en de bijwerkingen van de behandeling. Het voordeel van meedoen aan een trial is dat je behandeld wordt volgens de laatste inzichten. 

Omdat T-cel leukemie zo zeldzaam is, zijn er maar weinig klinische onderzoeken. Vraag aan je hematoloog of je in aanmerking komt voor een trial die nu loopt of binnenkort start. 

De Stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON) verzamelt informatie over alle studies die lopen. Wil je alle studies bekijken, ook die die zijn gepland, (tijdelijk) gesloten, of zijn gearchiveerd, kijk dan op de HOVON website of onze themapagina Studies en trials

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten