Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Hersenlymfoom - Studies

Hersenlymfoom is een zeldzame vorm van lymfeklierkanker. Het valt onder de groep van de agressieve non-hodgkin lymfomen. Ieder jaar krijgen ongeveer 50 mensen deze vorm van kanker. De overleving van mensen die een hersenlymfoom hebben, is geleidelijk verbeterd doordat de behandeling intensiever is geworden.

Studies of trials

Vraag je arts of er klinische trials lopen waarvoor je mogelijk in aanmerking komt. 

Meer informatie over de studies, lopende en reeds beëindigde studies, is te lezen op de themapagina Studies/trials op deze website of op de website van stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON).

Klinische proeven zijn een belangrijke manier om nieuwe geneesmiddelen of combinaties van geneesmiddelen te vinden om de behandeling van hersenlymfoom te verbeteren. Ze bieden je de kans om een nieuw geneesmiddel, combinatie van geneesmiddelen of andere behandelingen te proberen die je buiten de proef niet zou kunnen krijgen. Als je interesse hebt in deelname aan een klinische proef, vraag dan aan je dokter voor welke klinische proeven je in aanmerking komt. 

Er zijn veel behandelingen en nieuwe behandelingscombinaties die momenteel worden getest in klinische onderzoeken over de hele wereld voor mensen met zowel nieuw gediagnosticeerde als recidiverende/refractaire hersenlymfoom. Sommige therapieën die worden onderzocht zijn:

  • Ibrutinib (Imbruvica®)
  • Zanubrutinib (Brukinsa®) en Tiselizumab
  • Pembrolizumab (Keytruda®)
 

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten