Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Transfit helpt getransplanteerden om te sporten

Julia Larson Voor meerdere ziektes relevant

Na een stamceltransplantatie weer gaan bewegen en sporten is goed voor je herstel. Maar het is belangrijk dat op een verantwoorde manier te doen. Je activiteiten mogen de ziekte niet erger maken, het herstel niet belemmeren en je behandeling niet in de weg zitten. TransFit is een speciaal ontwikkeld programma voor mensen die getransplanteerd zijn waarmee je weer gezond leert bewegen en sporten.

Door te sporten herstel je zowel fysiek als mentaal sneller. Het vertrouwen in je lichaam groeit weer, zowel bij jezelf als bij jouw naasten. Het vermogen om te herstellen bij ziekte wordt groter, ook als je afweerremmende medicijnen gebruikt. De ontwikkelaar van TransFit is de stichting Sport en Transplantatie. Het programma is gemaakt voor mensen die een orgaantransplantatie ondergingen en mensen die een allogene stamceltransplantatie ontvingen. Transfit biedt getransplanteerden de mogelijkheid om in wedstrijdverband te gaan sporten. Er zijn programma’s en competities van atletiek en badminton tot golf, tennis en voetbal. Voor meer informatie, kijk op transfit.nl

Lees meer:

Thema sporten

Minder klachten na behandeling door te sporten

Over stamceltransplantatie

Kijk hier het webinar over kanker en bewegen terug:

De Stichting Tegenkracht heeft een landelijk netwerk van fysiotherapeuten en sportartsen met oncologische expertise (tegenkracht.nl).

Meest gelezen

Meest recente artikelen