Uitbehandeld zijn als ouder, hoe maak je een levendige herinnering?

Beeld Anastasia Gepp Voor meerdere ziektes relevant

Ouders die zijn uitbehandeld en weten dat ze gaan overlijden, kunnen via stichting Komma een memorybox aanvragen met een persoonlijke, professioneel opgenomen videoboodschap en wenskaarten voor hun kinderen. De stichting is gestart door Michel en Brian de Hond, broers van Marc de Hond die in 2021 overleed aan kanker en twee jonge kinderen achterliet.

Met de memorybox willen de nabestaanden van De Hond ouders helpen die weten dat ze zullen overlijden maar worstelen met het idee hoe zij een persoonlijke herinnering moeten maken voor hun (kleine) kinderen. Met een videoboodschap zal het kind in zijn of haar latere leven toch een levendig beeld kunnen vormen de ouder. Om dat goed aan te pakken, komt iemand van stichting Komma de ouder filmen en interviewen. De memorybox aanvragen is kosteloos.

Stichting Komma is opgericht ter nagedachtenis aan Marc de Hond en zijn moeder Jasmin. Marc en Jasmin overleden op jonge leeftijd en lieten beiden jonge kinderen achter. Marc de Hond liet iets bijzonders na voor zijn kinderen. Hij liet zichzelf filmen en interviewen en schreef kaarten voor speciale aangelegenheden. Stichting Komma wil dit ook mogelijk maken voor andere ouders die doodgaan. Als ouder kun je je aanmelden voor een Komma, zie www.stichtingkomma.nl.

Meest gelezen

Meest recente artikelen