Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Studies / trials

Studies / trials

Een trial is een wetenschappelijk onderzoek. Vaak worden daarbij twee behandelmethoden met elkaar vergeleken. De onderzoekers kijken dan bijvoorbeeld naar het effect en de bijwerkingen van de behandeling. Het voordeel van meedoen aan een trial is dat je behandeld wordt volgens de laatste inzichten en naar een strak protocol.

Hier staan de trials die op dit moment bij HOVON bekend zijn. De HOVON is de Stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland.

Je kunt zoeken naar een trial voor jouw ziektebeeld. Bij status kun je bijvoorbeeld zien of een trial open staat voor nieuwe patiënten. Bij elk ziektebeeld kun je zien of er een trial open is voor jouw aandoening.

Als er een vakje verschijnt met informatie over een trial, kun je dat aanklikken voor meer informatie.  Vraag aan je hematoloog of je in aanmerking komt voor een trial die nu loopt of binnenkort start.

Meer informatie over de opzet en organisatie van studies, maar ook reeds beëindigde studies is te lezen op de website van stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON).