Ziekenhuiskeuze bij lymfeklierkanker

Ziekenhuizen voor lymfeklierkanker

De meeste vormen van lymfeklierkanker zijn zeldzaam. Daarom zijn er in Nederland tien grote ziekenhuizen aangewezen als expertisecentrum. Meestal zijn dit universitaire ziekenhuizen. Daar worden veel mensen met bloedkanker behandeld en ook wordt er veel onderzoek gedaan naar betere behandelingen. Je hematoloog bespreekt met je waar je het best behandeld kunt worden voor jouw vorm van lymfeklierkanker.

Sommige behandelingen kun je alleen in een expertisecentrum krijgen. Bijvoorbeeld een stamceltransplantatie of de CAR-T-celtherapie. Ook voor erg zeldzame non-hodgkinlymfomen zal de hematoloog je naar een gespecialiseerd ziekenhuis verwijzen.

Als je in je eigen ziekenhuis behandeld wordt, is het goed te weten dat er altijd een hematoloog uit een expertisecentrum meekijkt en betrokken is in het opstellen van jouw behandelplan. Op de website van de HOVON kun je zien welk ziekenhuis met welk expertisecentrum samenwerkt.  

Een ziekenhuis kiezen
Heb je vragen over het kiezen van een ziekenhuis? Dan kun je terecht bij de huisarts, bij de zorgverzekeraar en bij Hematon.

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten