Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon
Ondersteuning bij leven met en na kanker | Patiëntenorganisatie Hematon

Trials voor Kahler

Multipel myeloom is een kanker van plasmacellen. Plasmacellen worden gemaakt in je beenmerg, zij zorgen dat er afweercellen in het lichaam gemaakt kunnen worden. Bij deze kanker groeien en delen de kwaadaardige kankercellen zich op meerdere plekken in het beenmerg. De groei gaat ongeremd. Multipel myeloom wordt in Nederland ook de ziekte van Kahler genoemd.

Trials

Een trial is een wetenschappelijk onderzoek. Vaak worden daarbij twee behandelmethoden met elkaar vergeleken. De onderzoekers kijken dan bijvoorbeeld naar het effect en de bijwerkingen van de behandeling. Het voordeel van meedoen aan een trial is dat je behandeld wordt volgens de laatste inzichten. Bovendien word je binnen een trial extra zorgvuldig gevolgd en begeleid. Vraag aan je hematoloog of je in aanmerking komt voor een trial die nu loopt of binnenkort start. 

Meer informatie over de studies, lopende en reeds beëindigde studies, is te lezen op de themapagina Studies/trials op deze website of op de website van stichting Hemato-Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON).

Ziekenhuiskeuze

Overwegingen bij de keuze van het ziekenhuis

 

Lopende studies Multipel Myeloom

  • Er kunnen op dit moment geen studies/onderzoeken worden gevonden

Word lid en profiteer van vele voordelen!

   
Elk kwartaal het Hematon Magazine in de bus
Contact met lotgenoten
Slechts € 25 per jaar

Ontmoeten

kom naar één van onze bijeenkomsten